het Huis de Stulp Prijs en info
Foto's Het pure leven
Wil je een dag actief bezig zijn dan kan dat natuurlijk ook. De Via Algarviana (de eeuwenoude ezelsroute van oost naar west Algarve) komt bij ons voorbij. De stad Silves (10 minuutjes rijden) heeft een dagelijkse markt waar verse vis en groente worden verkocht. Ook is er een grote supermarkt. Er zijn vele restaurants en barretjes gelegen aan lieflijke pleintjes en straatjes.

Je kunt gaan vissen, paardrijden, of zwemmen met dolfijnen. Er zijn mogelijkheden om te mountain biken, quads te huren, te zeilen, golfen en nog veel meer. Langs de kust (20 minuutjes rijden) vind je vele kleine strandjes waar je de heerlijke zeelucht kunt opsnuiven. Wil je naar Lissabon is het zo'n 2.5 uur rijden, maar ook met de trein is dit een prachtige route. Of een dagje de grens over naar het Spaanse stadje Ayamonte (een uurtje rijden) waar je overheerlijke tapas kunt eten. Je ziet, behalve lekker relaxen is er van alles te beleven.

De kathedraal in het centrum van Silves stamt uit de 13 eeuw en in het middeleeuwse kasteel waan je je in de tijd van de Moren.